Toscakaka

För många är det här kakan med stort K. En klassisk vinnare som har sin givna plats på kalaset. Toscakakan går bra att frysa.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk mjölk
  • Glasyr:
  • 75 g smör
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 50 g mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget och sedan mjölet blandat med bakpulvret. Blanda ner mjölken och häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 min.
  2. 2. Smält smör i en kastrull och rör ner socker, mjöl, mjölk och mandelspån och låt blandningen sjuda ca 1 minut. Fördela glasyren över kakan när den gräddats 25 min. Grädda kakan lite högre upp i ugnen ytterligare 10-15 min tills glasyren får en gyllengul färg. Låt kakan svalna i formen.

Kommentarer

Jättegod kaka. Kommer definitivt göra denna fler gånger. Ska bjuda på den i kväll men har fullt sjå att få resten av familjen att inte äta den på en gång.
Himmelskt! Älskar denna och bakar den gång på gång med goda resultat. :)
Hejsan.. Baka din Toscakaka i dag och jätte fin o god blev den. Tack för ett fint recept och högsta poäng får du av mig.. Kram Eva-Lena..

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…