Toscansk Tomatpaj

Supergod paj, perfekt till fredagsbjudningen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 100g mozarella
  • 3-4 färska tomater
  • 4 st soltorkade tomater
  • 1 kruka basilika
  • 3 msk pinjenötter
  • 3 ägg
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk fransk osötad senap
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ingredienserna till pajdegen, låt vila en liten stund.
  3. Tryck ut degen i en pajform, nagga den lite med en gaffel. Grädda pajskalet i 10 minuter i ugnen.
  4. Skär mozarella, tomaterna i skivor. Hacka de soltorkade tomaterna och basilikan i bitar.
  5. Vispa äggen, grädden, pressad vitlök, senapen och salt och peppar.
  6. Lägg i mozarella, tomater, soltorkade tomater och basilika i pajskalet, häll över äggstanningen, samt pinjenötterna.
  7. Grädda pajen ca 35 minuter i ugnen.

Kommentarer

Supergod paj som passar både till vardag som fest, både på buffébordet och som tillbehör till kräftskivan.
Mycket god, den kommer jag definitivt göra igen :)
Den var så god!!!! Tack för ett superrecept

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…