Toscapäron

Till efterrätt vid söndagsmiddagen kanske?

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 g matfett
  • 1 dl socker
  • 75 g hackade nötter (t ex valnötter och cashewnötter)
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 mogna päron

Gör så här

  1. Blanda matfett, socker, nötter, mjölk och vetemjöl i en kastrull. Låt smälta ihop på svag värme under omrörning. Skala, dela och kärna ur päronen och lägg i en form. Fördela toscasmeten över och gratinera i 200° cirka 10 min tills de fått färg. Servera med grädde smaksatt med rivet citronskal.

Kommentarer

God och lättlagad klassiker! Tack för ett bra recept!
Jättegod efterrätt!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…