Toscapaj

Prova Cane syrup i knapriga kakor till fikat , i kolatårtan på födelsedagen eller att spritsa som sås över efterrätten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 msk Cane syrup/Rörsocker sirap (Dansukker)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Fyllning:
  • 500 g frukt t ex äpplen, päron eller plommon
  • ½ dl Cane Syrup/Rörsocker sirap (Dansukker)
  • ½ dl vatten
  • 2 msk potatismjöl
  • Toscasmet:
  • 100 g smör eller margarin
  • 100 g skalad, flisad mandel
  • 1 dl Cane Syrup/Rörsocker sirap (Dansukker)
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk

Gör så här

  1. Degen:
  2. Arbeta samman alla ingredienserna.
  3. Tryck ut degen i en pajform, 25 cm i diameter.
  4. Ställ i kylskåp i 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200°.
  6. Förgrädda skalet i 10 minuter.
  7. Fyllningen:
  8. Skala och kärna ur frukten. Skär frukten i bitar och lägg dessa i en kastrull tillsammans med sirap, vatten och potatismjöl. Värm tills frukten mjuknat något. Lägg frukten i pajskalet.
  9. Smeten:
  10. Blanda samman ingredienserna till toscasmeten i en kastrull och sjud under omrörning tills det tjocknat. Bred smeten över frukten.
  11. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter, tills toscan har blivit gyllenbrun.
  12. Serveras ljummen med lite vaniljsås eller vaniljglass.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…