Toscarutor garnerade med blockchoklad

Toscarutor garnerade med smält mörk blockchoklad, En extra god kaka att ha hemma till kaffet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1/2 dl kaffegrädde
  • 2 dl socker
  • 125 g smält margarin
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 askar mandelspån, á 70 g
  • 1 dl socker
  • 75 g margarin
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 200 g mörk blockchoklad

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt grädde, smält margarin och mjöl blandat med bakpulver.
  2. Häll smeten i en långpanna ca 25x35 cm, klädd med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 10 minuter.
  4. Till toscaglasyren blandas margarin, socker, vetemjöl, mjölk och mandelspån i en kastrull och sjud upp under omrörning.
  5. Bred glasyren över kakan och grädda högre upp i ugnen ytterligare ca 10 min.
  6. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
  7. Skär den i rutor och bred smält blockchoklad runt kanterna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…