Tryffel med apelsin och kanel

Julgodis

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g fazer ögon mörk choklad eller ljus choklad
  • 0,75 dl socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 70 g smör
  • 1 apelsin (fint rivet skal av en apelsin)
  • 1 tsk kanel
  • Topping:
  • 100 g fazer ögon block mörk

Gör så här

  1. Tryffel:
  2. Koka upp grädde, kanel och socker. Tillsätt fint hackad choklad och apelsinskalet. Rör till en slät massa, tillsätt rumsvarmt smör och rör slät. Häll upp i en form och ställ kallt. När chokladen stelnat gör kulor med hjälp av ett varmt kuljärn eller en tesked. Ställ kallt och låt dem stelna ordentligt.
  3. Topping:
  4. Smält den mörka chokladen försiktigt i ett vattenbad. Doppa sedan kulorna i den smälta chokladen. Lägg dem sedan på ett smörpapper och låt stelna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…