Tryffelkaka med mörk och vit choklad

Jag kunde inte välja mellan mörk tryffelkaka och vit tryffelkaka så jag gjorde en egen variant. Skär kakan i tunna skivor och servera den med vaniljglass och mixade hallon.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • Tryffel:
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 150 g mörk choklad
  • 150 g vit choklad

Gör så här

  1. Kaka: smörj och bröa en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter). Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smör, tag kastrullen från plattan och rör ner socker, kakao, vaniljsocker och salt.
  3. Rör ner ett ägg i taget och slutligen mjölet.
  4. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min.
  5. Tryffel: Koka upp hälften av grädden och smöret, ta från plattan och tillsätt 150 g hackad vit choklad. Rör tills det smälter. Ställ in i kylen att stelna i en timme.
  6. Koka resten av grädden och smöret och rör ner 150 g hackad mörk choklad. Ställ även den att stelna i en timme.
  7. Bred först den vita därefter den mörka tryffeln över kakan.
  8. Låt stå kallt minst en timme före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…