Tryffeltoppad kladdkaka

Supergod kladdkaka för chokladälskare! Kladdkaka med vit och mörk chokladtryfflel. "FROSSERI"

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 ¾ dl vetemjöl
  • 4-5 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • Tryffel:
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 150 g vit choklad
  • 150 g mörk choklad
  • (Fazers choklad, mörk 70% och vit, som finns i bakhyllan tycker jag smakar bra).

Gör så här

  1. Ugn: 175°
  2. Smöra en rund form med löstagbar kant.
  3. Smält smöret.
  4. Rör ihop det med alla andra ingredienser.
  5. Grädda kakan i 15-20 min.
  6. Kolla med en sticka (tandpetare/potatissticka) så att den är kladdig.
  7. Låt kakan vara kvar i formen och låt den svalna.
  8. Tryffel:
  9. Smält hälften av smöret och tillsätt hälften av grädden.
  10. Låt koka upp och tag av från värmen.
  11. Blanda i hackad vit choklad
  12. Bred ut den vita chokladen på kakan och låt svalna i kylen.
  13. Smält resten av smöret och tillsätt resten av grädden
  14. Låt koka upp och tag av från värmen.
  15. Blanda i hackad mörk choklad.
  16. Bred ut den mörka chokladen över den vita på kakan.
  17. Låt stelna i kylen.
  18. När tryffeln stelnat och kakan ska serveras så lossa den från formen. (Kakan blir nästan godare dagen efter.)
  19. Tips:
  20. Om man lätt vill få bort kakan från formens botten så spänn fast ett bakplåtspapper över bottnen på formen innan man smörar den.
  21. Servera med vaniljglass/ vispad grädde och en smaskig fruktsallad.
  22. Goda frukter: Ananas, jordgubbar, vindruvor, kiwi, apelsin. Toppa med passionsfrukt. Supergott!

Kommentarer

Den var makalöst god! Mäktig men det är ju bara positivt, då är man nöjd redan efter en liten bit ;-) Den kommer absolut göras många gånger!
Riktigt go måste jag säga :)
Tack så mycke!! Alltid lika kul att höra :)
Hej :) vilket bra recept!! Bakade den i helgen o den blev supergod!!
Vad roligt att du och din familj tycker om den :) Om du vill överaska nästa gång du gör kakan så kan du antingen ha i en nypa grovt havssalt i den mörka chokladtryffeln, låt tryffelsmeten svalna något innan du har i saltet så att det INTE smälter. Eller så kan du göra en tredje tryffel av mjölkchoklad (då blir det 100g vit-, 100g mjölk- och 100g mörk choklad). Det är bara att fråga om det är något du undrar, kommer gärna med tips :)
Min familjs favorit kaka. Helt underbar!!!
Hur många den räcker till beror ju helt på hur stora gottegrisar det är som ska äta men ca 10 bitar.
Själva kladdkakan går toppen att frysa men tryffeln vet jag inte. Jag tror inte att det är bra att ha tryffel i frysen länge.. Men frys själva kladdkakan och gör tryffeln någon timme innan den ska serveras. Tryffeln stelnar ju bums om du kyler den :)
Är det någon som vet om det funkar att frysa den? Den måste ju provas!
Hur många räcker den till???
Helt underbar, oumbärlig för chokladälskaren. Jag gjorde denna istället för tårta, serverade med jordgubbar och en klick grädde, hmmm, mäktigt men så gott. Vill påstå att den är enkel att göra och ser mkt proffsig ut!
Den här såg super god ut måste testa någon gång återkommer med betyg när jag har testat den mvh monica

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…