Tunnbröd i stekpanna

Det här brödet gräddar du snabbt i en gjutjärnspanna. Jag använder mig av en så kallad steketakke som finns i Norge. Du lägger den här typen på stora plattan på spisen. Finns även elektriska att köpa.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 gr smör.
  • 5 dl mjölk.
  • 25 gr jäst.
  • 1/2 tsk salt.
  • 1/2 dl socker.
  • 2 msk sirap.
  • 1/2 tsk hjorthornsalt

Gör så här

  1. Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37 grader. Rör ut jästen i vätskan.
  2. Tillsätt övriga ingredientser, spara lite mjöl till utbakningen.
  3. Arbeta degen smidig och blank. Låt jäsa i 30-40 min under bakduk.
  4. Knåda degen och dela den i 15-16 bitar. Rulla dessa till runda bullar.
  5. Kavla så ut dessa bullar med kruskavel. Nagga och grädda i stekpanna på medelvärme i ca 2 minuter på varje sida.
  6. Låt svalna travade på varandra i en bakduk.
  7. Går bra att frysa.

Kommentarer

Hur mycket mjöl?
Det kan ju vara bra om du skriver ut mängden mjöl som ska användas.... :-)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr