Tunnbröds blöta special

Gott och kan serveras till allt som är av rött kött som t.ex. skinka, köttbullar, ja allt till julbordet och istället för potatis eller till kyckling också. Denna blöta är ändrad på så sätt att jag kombinerar både buljonger på två sorter, spad och mjölk i en gryta istället för endast en vara separat att blöta i

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 0,5 l skinkspad (finns att köpa överallt)
  • 0,5 l standardmjölk
  • 0,25 l kycklingbuljong enligt beskrivning på pkt
  • 0,25 l köttbuljong enligt beskrivning på pkt
  • Tunnbröd
  • Smör
  • Lite salt

Gör så här

  1. Koka upp buljongen med mjölk, spad med salt i en panna med lock. Låt det svalna och vara varmt bara. Lägg ner och blöt tunnbrödet. Ta upp med en hålslev. Lägg upp på en tallrik tillsammans med julskinka, en klick smör och senap. Det går även att skala t.ex. några morötter och andra rotfrukter och skära i bitar som får koka i vätskan och ätas som tillbehör.

Kommentarer

Hårt tunnbröd.. kör på :)
Hårt eller mjukt tunnbröd? Eller spelar det ingen roll? Ser jäkligt gött ut iaf så jag måste prova... :)
men...?? :D Janssons är jätte gott i original det med men man kan ändra det receptet mycket genom att ha sill i, ansjovis med spad och sardiner samt tre olika potatissorter och tre olika lök samt grädde som exempel :)kram
Blöta är så gott och helst då bara på buljong eller skinkspad. Minns som liten att det var gott att göra blöta enbart på mjölk också. Ditt recept är säkert gott men ... Kul ändå att du lägger ut detta recept /kram

Liknande recept

Sveriges bäst prisatta Chianti! 1L för 99 kr
99 kr