Tzatzikibröd

Perfekt till buffé, brunch, förrätt, frukost you name it!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl yoghurt
  • 50 g jäst
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 riven gurka
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 13 dl vetemjöl
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Värm yoghurt fingervarmt.
  2. Smula jästen i en bunke, tillsätt yoghurt och rör tills jästen är upplöst. Rör ner salt, socker, svatpeppar, olja, gurka och vitlök.
  3. Tillsätt lite mjöl i taget (spar 1 dl mjöl) och arbeta till en blank och smidig deg. Strö resten av mjölet över degen, täck med en bakduk och låt jäsa till dubbel volym i c:a 45 minuter på ett varmt ställe.
  4. Arbeta genom degen igen, forma till 2 limpor och låt jäsa igen i 10 till 20 minuter, beroende på värmen. Grädda c:a 40 minuter vid 175 grader.
  5. Tips:
  6. Använder Du en bakform förlängs gräddningstiden med 5 till 10 minuter, beroende på formen. Eventuellt sänks temperaturen efter halva tiden till 150 grader, beroende på ugnsfunktionen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr