Ugnsbakade fyllda äpplen med vaniljsås

Smarrig efterrätt som passar på hösten Fyllda äpplen med russin, valnötter och vit choklad

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 medelstora röda äpplen
  • 1 1/2 dl russin
  • 100 g valnötter, grovhackade
  • 100 g vit choklad, grovhackad
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kanel
  • Smör
  • Tillbehör:
  • Vaniljsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Skala äpplena. Tryck ut kärnhuset med hjälp av en kärnborttagaren.
  3. Se till att hålen efter kärnhuset är ungefär 1 1/2 cm brett.
  4. Blanda russin, valnötter och choklad.
  5. Gör en blandning av socker och kanel på tallrik.
  6. Rulla äpplena i blandningen tills ytorna är helt täckta.
  7. Ställ frukten på en bakpappersklädd plåt och fyll hålen med nötblandningen. Tryck ner allt ordentligt.
  8. Toppa med en anig smör.
  9. Baka i ugn, cirka 10 minuter. Känn med sticka.
  10. Äpplena ska var mjuka men ha en aning tuggmostånd kvar.
  11. Servera med fluffig vaniljsås.
  12. Njut!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…