Ugnsstekt kycklingfilé med bacon- och bönsallad

Snabblagat och GI-anpassat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kycklingbröst
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja till stekning
  • 1 pkt bacon, tunt strimlat
  • 2 dl blandade bönor från burk t ex vita bönor och kidneybönor
  • 1/2 dl skivor av färsk gurka
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 röd chili, finhackad kan uteslutas, ersätts med 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk olivolja
  • Garnityr:
  • Färsk basilika eller persilja.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Krydda kycklingbrösten med lite salt och peppar.
  3. Stek dem i en het stekpanna med lite olivolja i 2-3 minuter på varje sida.
  4. Lägg kycklingbrösten på en plåt och ugnsstek kycklingen tills den är helt genomstekt, cirka 10 minuter till.
  5. Kolla att kycklingen är färdig genom att kontrollera med att köttet är helt vitt.
  6. Stek bacon i en het stekpanna tills det är knaprigt, låt det rinna av på lite hushållspapper, så att onödigt fett sugs upp.
  7. Blanda bacon med bönor, gurka, salladslök och chilifrukt i en bunke.
  8. Rör ner lite olivolja.
  9. Servera allt garnerat med färsk basilika eller persilja.
  10. Lycka till! Smaklig måltid.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept