Ullabritts goda nötkaka

Den här kakan är jättegod, lätt att göra och naturligt glutenfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 80 g hasselnötter
  • 70 g mandel
  • 1,5 dl socker
  • 3 ägg
  • 0,5 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Smörj en form. Ströbröd kan användas men är inget måste. Jag har inte använt ströbröd på kakan på bilden.
  2. Mal nötterna och mandeln.
  3. Blanda i bakpulvret.
  4. Vispa äggen riktigt porösa.
  5. Tillsätt sockret och vispa någon minut till.
  6. Rör ned nöt- och bakpulverblandningen i äggsmeten.
  7. Grädda i 175-200 C cirka 30 minuter i nedre delen av ugnen.
  8. Låt kakan stå och svalna en stund innan du stjälper upp den.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…