Ullas Chokladcheesecake med fluffig citronkräm

Enkel att göra och mycket god. Chokladbottnen har en mild kaffesmak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 125 g smör
  • 125 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl råsocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • 2 msk pulverkaffe av espressotyp
  • 50 g rostade pinjenötter
  • Glasyr:
  • 200 g rumsvarm Philadelphiaost
  • 2 dl vispgrädde
  • Rivet skal av 1 citron
  • 3 msk florsocker
  • Garnering:
  • 25 g strimlad mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smält smöret. Blanda i grovhackad choklad och rör tills den smält.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och kaffe.
  5. Blanda den smälta chokladen med äggblandningen. Sikta ner mjölblandningen och blanda i nötterna. Häll smeten i en form.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 25 minuter.
  7. Låt kakan kallna innan du tar den ur formen.
  8. Glasyren:
  9. Rör osten mjuk i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna.
  10. Vispa till en fluffig kräm med elvisp.
  11. Bred glasyren på kakan .
  12. Garnera med strimlad choklad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr