Ullas marängtårta med vårgårdaris

Supergod med tuggmotstånd!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2 ½ dl socker
  • 4 dl Vårgårdaris
  • Chokladkrämen:
  • 1 dl mjölk
  • 2-3 msk kakao
  • 3 msk mjöl
  • 2 äggulor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g margarin
  • 1 dl florsocker
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • O´boy till garnering

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna hårt. Rör i socker. Blanda i Vårgårdariset.
  2. Lägg ett smörgåspapper på en plåt. Bred ut marängsmeten på nästan hela plåten. Grädda i ca 45-55 min längst ner i ugnen på 130-140 grader. Marängen ska bli gyllenbrun. Ska lossna lätt från papperet.
  3. Chokladkräm:
  4. Blanda ihop mjölk, kakao och mjöl i en kastrull. Koka på låg värme. Rör hela tiden. Smeten tjocknar snabbt. Låt det svalna.
  5. Blanda med en elvisp ner följande i chokladsmeten: äggulor, vaniljsocker, margarin (ej smält) och florsocker. Vispa grädden.
  6. Dela marängbottnen i två bottnar. Bred chokladkrämen över en bottnen. Lägg vispad grädde på chokladkrämen. Lägg den andra marängbottnen över. Sikta O´boy över tårtan. Tårtan kan frysas!
  7. Chokladkrämen och grädden lägges på strax innan serveringen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…