Underbar mandeltårta till påsk

Perfekt för påskbordet är denna gula färg-granna italienska tårta. Innehåller inget gluten och kan enkelt göras om till laktosfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g mald sötmandel (ca 2,5 dl)
  • 1 ¾ dl socker
  • 4 äggvitor
  • Kräm:
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 50 g smör (el mjölkfri marg)
  • 2 dl vispgrädde (el laktosfri grädde)
  • 1 tsk potatismjöl

Gör så här

  1. Vispa vitorna hårt, blanda mald mandel med sockret och vänd ner i vitorna.
  2. (Lite svårt för det är mycket mandel, men det blir gott).
  3. Smöra och mjöla en form med avtagbar botten.
  4. Bred ut smeten däri.
  5. Grädda nederst i ugnen 200 grader i 20 min.
  6. Kräm:
  7. Blanda alla ingredienser och sjud krämen tills den tjocknar.
  8. Var hela tiden med och rör, så det inte bränner fast i botten.
  9. Ha sen i 1 tsk vaniljsocker. Låt kallna och bred ut över det färdiga bottnen.
  10. Garnera med jordgubbar och mango och vispgrädde. Om du har ett par citronmeliss-blad (el dyl) så blir det ännu finare.
  11. Njut!

Kommentarer

Söt tårta som balanserades väl med lite syrliga jordgubbar. Enkel att göra.
Enkel att göra och jättegod!

Liknande recept

@lillill

Lufsa

Enkel och god potatisrätt. Påminner om rårakor men fylligare.

@matfru

God laxlåda

Har god tillgång av laxöring och vill försöka variera lite på temat lax och laxöring. Detta recept är ett av dom.