Ungsbakade grönsaker

Ett snabbt alternativ till maten som bevarar krispigheten i grönsakerna. Jag brukar byta ut detta istället för potatis eller ris. Å bara njuta av grönsakerna. Eller rotfrukter som de är säsong för nu. De bästa av allt är att du kan blanda med vad du vill, jag brukar blanda dessa ingredienserna. Prova dig fram de är de värt. Lycka till

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 paprika
  • 1 broccolihuvud
  • 1 morot
  • 3 små silverlökar (mildare i smaken)
  • ½ palsternacka
  • ½ selleri
  • ½ annanas
  • 200 g spenat (kan även bytas ut till ruccula)
  • 100 g ärter
  • 1 skvätt balsamvinäger

Gör så här

  1. Sätt ung på 200grader.
  2. Skala de som ska skalas, (de räker att nu tvättar av grönsakerna)
  3. Kärna ut paprikan annanasen broccolin.
  4. Hacka allt i lagom stora bitar och läg i en unsäker form. Krydda med de du vill ha på. Häl sen över en lien skvätt balsamvinäger på toppen.
  5. In i ungen sen ocn njut av matlukten som sprids.
  6. Pling så är maten klar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr