Ungsgrillad kyckling med ungsrostad potatis

En mycket god kyckling tallrik. En ren hit bland vänner och familj.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg klyckling ( drumsticks, hela lår, vingar )
  • 600 g potatis
  • 4 st buntlökar ( alt 2 gullökar )
  • 2 st röda paprikor
  • 2 morötter
  • 2 kvistar bladpersilja
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 matskedar kapris
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Potatismarinad:
  • 50g smör
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk riven ingefära
  • Kycklingmarinad:
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk kikkoman soya
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 tsk brunt farinsocker
  • 100 g smält smör
  • Sallad:
  • Ruccola
  • Citronblad
  • Sparris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Klyfta poltatis och buntlöken. Skär morötterna i små runda skivor. Skär paprikan i bitar. Smält smöret, häll i resten av potatismarinaden och fräs på ingefäran. Blanda nu med potatisblandningen.
  3. Häll på bakplåtspapper i djup plåt. Fördela nu ut oliver, kapris. In med plåten i ugn. Låt stå 10 min
  4. Kycklingmarinad:
  5. Smält smöret, blanda i resterande ingredienser.
  6. Penslas på torr kyckling. Krydda kycklingen med lite grillkrydda. Lägg kycklingen på galler och lägg in i ugn tillsammans med potatisen efter att potatisen legat inne i 10 min.
  7. Låt stå 15 min. Ta ut kycklingen och pensla på ett lager marinad till. Ställ in i ugn 15 min till.
  8. Tips. Blanda potatisblandningen och flytta ner i ugn samtidigt som du ställer in kycklingen första gången.
  9. Lägg kycklingen på salladen, serveras med eller utan sötsur sås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept