Uppsalakaka

Snabbfixad efterrättskaka med mandel och kakao.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 msk smör
  • 1 kopp vetemjöl (1½ dl)
  • 1 kopp socker (1½ dl)
  • 1 ägg
  • 1 stor rågad msk kakao
  • 1 hg mandel
  • Tillbehör:
  • Vispgrädde eller glass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg smöret i en stor järnstekpanna och ställ in i ugnen.
  3. Blanda mjöl, socker, kakao och ägg i en bunke.
  4. Häll i smöret när det smält.
  5. Samtidigt har pannan blivit smord.
  6. Rör ihop smeten ordentligt.
  7. Häll ut i stekpannan och platta till kakan.
  8. Tryck ner mandlarna i kakan.Man kan skålla dem först.
  9. Grädda kakan i ugnen cirka 20-25 minuter.
  10. Låt svalna några minuter och servera med glass eller vispgrädde om man vill.
  11. Pudra över litet florsocker vid serveringen.
  12. Om kakan blivit hård kan man mikra den ½ minut så mjuknar den.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…