Upside down-kaka med plommon

Med bittermandelarom kommer plommonsmaken fram tydligare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g plommon
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 180 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm bittermandelarom
  • 2 msk smör
  • 1 vaniljstång
  • 3 msk farinsocker
  • Tillbehör:
  • Vaniljglass eller vispgrädde

Gör så här

  1. Ger 10 bitar
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Halvera plommonen och kärna ur dem. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en form och smörj kanterna.
  3. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör mellan varje. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i smeten och rör väl. Tillsätt bittermandelaromen.
  4. Smält smöret i em stekpanna och fräs hastigt plommonhalvorna. Tillsätt sockret. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda ner dem samt vaniljstången. Lägg alltsammans i botten av formen och bred över smeten.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Låt svalna i formen. Stjälp upp kakan och dra bort pappret. Ta ev bort vaniljstången. Servera med glass eller grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…