Välkryddad morotskaka

Den här kakan har mycket smak utan att vara alltför söt eller mäktig. Dubbelsats till stor långpanna, om du vill göra stor sats av denna kakan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 4 1/4 dl Extra Fint mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 1/2 tsk riven muskot
  • 3 stora ägg
  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 1 3/4 solrosolja
  • 5 mellanstora (300 g) morötter
  • 50 g pekannöter
  • Mascarponekräm med citron:
  • 200 g mascarponeost
  • Ca 3/4 dl (50 g) siktat florsocker
  • 1 msk citronsaft
  • Extra nötter till garnering

Gör så här

  1. Sikta mjöl, bakpulver, kanel, ingefära, muskot och socker i en stor skål. Gör en fördjupningen i mitten.
  2. Vispa samman ägg och olja i en skål och häll blandningen i fördjupningen i de torra ingredienserna. Blanda noga med en träsked och rör därefter ned de rivna morötterna och nötterna.
  3. Häll smeten i formen och jämna till. Grädda i 180 grader varm ugn i 45-55 minuter. Pröva med en provsticka i den tjockaste delen av kakan - stickan ska vara torr när den tas ur. Låt svalna i 15 minuter och stjälp upp kakan på galler för att kallna helt.
  4. Rör samman mascarponeost och florsocker till toppingen och tillsätt citronsaften.
  5. Garnera kakan med en del av toppingen och strö över nötterna. Servera resten av krämen till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@bodil56

Morotskaka med mycket tugg

Bara billiga ingredienser behövs till denna närmast klassika kaka, som räcker till många. Morötterna gör kakan saftig och god! Det här är en riktigt…