Västerbottenparfait med ljumma hjortron

Varma hjortron och parfait är en lyckad kombination.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g Västerbottenost, grovriven
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 ½ -2 dl hjortron
  • 3 msk strösocker

Gör så här

  1. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker hårt.
  2. Blanda ner osten i äggpöset.
  3. Vispa grädden till mjukt skum, parfaiten blir torr om man vispar grädden för mycket, och vänd ner gräddskummet i smeten.
  4. Häll parfaitsmeten i en sockerkaksform, eller i portionsformar som tål att stå i frysen.
  5. Sätt parfaiten i frysen minst 6 timmar, helst över natten.
  6. Ta ut parfaiten cirka 20 minuter före servering så att den mjuknar något.
  7. Garnera med hjortron som ljummats med sockret i micron.
  8. Njut!

Kommentarer

Det var jättegott . Alla gästerna var nöjda. Det blir en femma.
Hej! Förlåt, jag hade glömt att skriva att det ska vara 1 tsk vaniljsocker också Lycka till! Hoppas att det ska smaka bra!
Hur mycket vaniljsocker till receptet?
Utsökt god, perfekt brytning med västerbottenosten till varma hjortron. mvh elma1951

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…