Västindisk kokostårta

Läcker, exotisk och annorlunda..

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 280 g smör (rumsvarmt)
  • 175 g råsocker
  • 3 ägg
  • 175 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk nyriven muskot
  • 55 g kokos
  • 5 msk kokosgrädde (det översta tjocka på kokosmjölken)
  • 280 g florsocker
  • 5 msk ananassylt
  • Rostade kokosflingor till dekoration

Gör så här

  1. Smöra en rund form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter och klä botten med ett bakplåtspapper.
  2. Sätt ugnen på 180 grader
  3. Lägg 175 g av smöret i en skål tillsammans med socker, ägg, vetemjöl, bakpulver och muskot. Rör kraftigt till en slät smet och rör därefter ner kokosflingor och 2 msk av kokosgrädden.
  4. Fördela smeten i formen och grädda kakan i 25 min eller tills provstickan känns torr. Låt kakan svalna i 5 min i formen innan du stjälper upp den på galler och drar bort bakblåtspappret. Låt kakan kallna under handuk
  5. Sikta ner florsockret i en skål tillsammans med resten av smöret och kokosgrädden. Rör ihop till en slät kräm.
  6. Dela kakan i två delar. Bred på ananassylt på en botten och bred sedan knappt hälften av smörkrämen ovanpå. Lägg den andra botten ovanpå. Bred på det sista av smörkrämen.
  7. Rosta kokosen i en torr stekpanna. Rör om hela tiden tills kokosen är gyllenbrun.
  8. Låt det kallna och strö den sedan över kakan

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr