Valentinehjärtan

Så söta och rosa

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 0,75 dl socker
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 äggula
  • Fyllning:
  • Ca 1½ dl vaniljkräm eller kesella vanilj
  • Garnering:
  • 1½ dl florsocker
  • Ca 1½ msk vatten
  • 2-3 droppar röd karamellfärg
  • Hallon

Gör så här

  1. Ugnstemperatur 200º
  2. Blanda mjöl, socker, rumsvarmt fett och äggula och arbeta snabbt ihop till en deg. Eller blanda allt i en matberedare. Lägg degen i kylen ca 30 minuter.
  3. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje till en rektangel, ca 15x30 cm, på mjölat bakbord. Ta ut 8 hjärtan av varje rektangel. Tryck fast hälften av dem som botten i formarna. De behöver inte smörjas. Fördela vaniljkräm eller vaniljkesella i dem.
  4. Täck med resten av hjärtana och tryck ihop degkanterna ordentligt runt om, men så att formarnas kanter är degfria.
  5. Grädda på plåt i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kakorna svalna. Knacka formarna mot bakbordet och vänd försiktigt ur kakorna på det.
  6. Blanda florsocker, vatten och färg till en jämn smet. Pensla den över kakorna när de kallnat. Garnera ev med hallon. Låt glasyren stelna.
  7. Kakorna är godast dagsfärska, men kan frysas oglaserade

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…