Vallmoskorpor

I de stora vallmofrökapslarna finns det rikligt med små vallmofrön. De används till matlagning och bakning både i Asien och södra Europa. Gott och vackert.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl blå vallmofrön
  • ½ tsk bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º. Rör matfett och socker poröst, gärna med en elvisp. Tillsätt ägget.
  2. Blanda mjöl, vallmofrön och bakpulver. Rör ner det i matfettsblandningen. Rulla ut degen till två längder, ca 40 cm långa. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  3. Grädda längderna mitt i ugnen ca 12 minuter. Stäng av ugnen. Skär de varma längderna på snedden i 18 bitar.
  4. Låt skorporna torka något i ugnen på eftervärmen, ca 20 minuter. Låt skorporna kallna på ett galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr