Valnötsmaräng med mango

Den här festliga marängrullen har malda valnötter i smeten. I fyllningen gömmer sig saftiga mangobitar och syrlig crème fraiche-grädde.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g valnötskärnor
  • 3 msk snabbmarsan
  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • Fyllning:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1½ dl crème fraiche
  • 1 msk snabbmarsan
  • 1 förp djupfryst mango, 250 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mal valnötskärnorna och blanda med snabbmarsanpulvret.
  3. Vispa äggvitorna med absolut rena redskap till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning tills marängsmeten är blank och styv.
  4. Vänd varsamt ner valnötsblandningen i marängsmeten.
  5. Bre ut smeten jämnt på ett bakpapper till måtten ca 30x40 cm. Grädda bottnen i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt kallna på bakgaller.
  6. Vispa grädden och crème fraichen. Vänd ner marsanpulvret.
  7. Vänd marängbottnen upp och ner på ett smörpapper och dra bort bakpappret. Bre ut gräddkrämen jämnt över bottnen och strö över de tinade mangobitarna. Rulla samman från långsidan. Sikta eventuellt över lite florsocker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…