Valnötstarteletter

Goda tarteletter med Dansukker råsocker strö, Dansukker ljus sirap och valnötter!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Deg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 1/2 dl Dansukker strösocker
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 litet ägg
  • Fyllning:
  • 200 g valnötter
  • 1 1/4 dl Dansukker råsocker strö
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 1 msk Dansukker ljus sirap
  • Pensling:
  • 1 äggula
  • 1 msk mjölk
  • Garnering:
  • Dansukker florsocker
  • Smör eller margarin till formarna

Gör så här

  1. Arbeta samman samtliga ingredienser till degen.
  2. Lägg degen i en plastpåse och låt vila 1 timme i kylskåp. Grovhacka valnötterna.
  3. Häll sockret i en kastrull och smält det på svag värme. Tillsätt valnötshacket och rör om.
  4. Blanda i grädde och sirap. Koka upp under omrörning.
  5. Ta undan 1/3 av degen, resten trycks ut i smorda tartelett- eller portionspajformar. Fördela nötfyllningen i formarna. Kavla ut degen och ta ut hjärtan, granar, stjärnor eller någon annan figur med hjälp av mått, gärna i olika storlekar.
  6. Lägg figurerna ovanpå nöt fyllningen.
  7. Vispa upp ägg och mjölk och pensla figurerna.
  8. Grädda mitt i ugnen i 200° i cirka 15 minuter.
  9. Låt svalna något innan de tas ut ur formarna.
  10. Dofta över florsocker precis innan de serveras.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept