Vanilj och marsipan cupcakes med choklad& apelsin frosting

Jätte goda cupcakes som kan "frostas" men är också goda utan. Förlåt för den kassa kvalitet på bilden.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Smet:
  • 200 g margarin
  • 200 g strösocker
  • 200 g ägg (ungefär 3-4 ägg)
  • 200 g vetemjöl
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ -1 dl mjölk eller grädde
  • Ca 75 g riven marsipan
  • Frosting:
  • Ca 150 g florsocker
  • 50 g margarin
  • Saft ifrån ½ apelsin
  • Kakao

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smeten:
  3. Rör margarin och lite av strösockret mjukt med elvisp, blanda i ett ägg och lite mer strösocker. Blanda i de sista två äggen och strösocker och rör tills det är väl blandat (ungefär 3-5 min).
  4. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och blanda det ner i margarinet lite åt gången, tillsätt mjölken när all vetemjöl är blandat i och smaka på smeten (om det smakar "mjöligt" blanda i mer mjölk).
  5. Fyll smeten i cupcakes formar och lägg på den rivna marsipanen, tryck ev försiktigt ner marsipanen med en gaffel eller liknande.
  6. Grädda mitt i ugnen ungefär 12-15 min allt efter hur stora de är.
  7. Frosting:
  8. Vispa ihop allt och bred på cupcakesen när de har svalnat. Låt stå kallt före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr