Vanilj- och yoghurtpannacotta med bär

Vanilj- och yoghurtpannacotta är en fräsch och lätt avslutning på en middag. Perfekt om du vill förbereda delar av middagen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 4 gelatinblad
  • 1 dl yoghurt
  • Bär
  • 2 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • Limeskal
  • 1citrongräs
  • 500 g bär, blandade

Gör så här

  1. Pannacotta
  2. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna.
  3. Koka samman grädde, mjölk, socker, vaniljstång och frön.
  4. Lägg sedan i 4 gelatinblad, koka en kort stund.
  5. Ta av kastrullen från plattan.
  6. Häll i yoghurten när allt blivit rumstempererat.
  7. Plocka ur vaniljstången.
  8. Häll i glas och sedan in i kylen minst någon timme.
  9. Bär:
  10. Koka samman vatten, socker, urskrapad vaniljstång, frön, limeskal och citrongräs.
  11. Sila av och blanda sedan i bären.
  12. Låt svalna.
  13. Vid servering
  14. Toppa pannacottan med bären.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…