Vaniljbullar

Goda bullar som bara behöver jäsa en gång.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Deg:
  • 5-6 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 50 g jäst
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk strösocker
  • 2 ägg
  • Fyllning:
  • 100 g smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • Dekoration:
  • 1 ägg
  • Pärlsocker

Gör så här

  1. Börja med att blanda fyllningen och ställ åt sidan.
  2. Finfördela smöret i 5 dl vetemjöl (jag gör i en matberedare med kniv).
  3. Lös upp jästen i mjölken och häll ner i mjöl- och smörblandningen ihop med resten av ingredienserna till degen och blanda till en deg. Tillsätt eventuellt mer mjöl och så behövs.
  4. Ta upp på bakbord och knåda degen slät.
  5. Kavla ut till en rektangulär platta och bred på fyllningen . Rulla ihop och skär i 24 bita och lägg i formar.
  6. Låt jäsa till dubbel storlek (cirka 40 min), pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  7. Grädda i ugn på 250 grader i cirka 5-10 minuter.

Kommentarer

Jag gör 24 bullar på denna satsen.
Hur många bullar blir det av det här receptet? någon som vet?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…