Vaniljbullar

Blandade ett antal olika recept och fick fram de i mina ögon perfekta bullarna. Kan även naturligtvis bakas som traditionella kanelbullar, eller med någon annan fyllning...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g röd jäst
  • 150 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 250 g kesella
  • 1 tsk salt
  • 2 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 l vetemjöl
  • 7-8 dl vetemjöl special
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 200 g margarin
  • 3 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Smält margarinet, tillsätt mjölken, värm till 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke, jag använder min kitchen aid, slå på mjölken och lös upp jästen.
  3. Tillsätt, ägg, kesella, salt och socker och blanda tills det blandat sig ordentligt.
  4. Blanda bakpulvret och hjorthornssaltet med mjölet och häll i mjölet i bunken och blanda till degen släpper kanterna.
  5. Låt jäsa övertäckt i ca 60 minuter.
  6. Blanda fyllningen, till en "kräm".
  7. Ta upp degen på bakbord och knåda en stund.
  8. Dela degen i lagom stora bitar och kavla ut till lagom tjocklek.
  9. Bred på fyllingen och rulla ihop.
  10. Skär rullen i "rullar" och lägg på bakplåtspapper på en plåt, låt jäsa ca 45-60 minuter till minst dubbel storlek.
  11. Jag använder varmluftsugn, det är det enda som fungerar och då är det lagom med ca 225 grader i cirka 8-10 minuter.

Kommentarer

Blir nyfiken på att testa receptet men har ingen varmluftsugn - varför fungerar inte vanlig med ngt högre temperatur?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…