Vaniljknutar

Perfekta till kaffet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 2 msk socker
  • ½ tsk hjorthornssalt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • Vanilj- och kardemummafyllning:
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 msk äkta vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma
  • Garnering:
  • Smält smör
  • Socker

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en skål. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt ägg, socker, hjorthornssalt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg.
  2. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Arbeta degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel.
  3. Bred på smör och strö över vaniljsocker och kardemumma. Vik degen dubbel och skär i remsor.
  4. Forma till knutar och låt jäsa på bakpappersklädd plåt i 30 minuter. Grädda i 250 grader, 8-10 minuter. Pensla de varma bullarna med smör och doppa dem i socker

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…