Vaniljmoussetårta med färskost och digestivekex

Toppentårta som blir bra även då den har varit fryst.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 pkt digestivekex cirka 400 gram
  • 200 g smör
  • 2 pkt vaniljvisp
  • 2 pkt färskost naturell, ca 200 g
  • 6 gelatinblad
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl socker
  • Bär, jordgubbar, hallon eller blåbär

Gör så här

  1. Krossa kexen och tärna smöret. Blanda till en deg och klä en rund form cirka 25 cm i diameter. Du kan också göra portionsformar. Lägg då lite kex i botten på varje. Vispa vaniljvispen med färskosten.
  2. Lös upp gelatinbladen och sockret i vattnet i en kastrull. Tillsätt under omrörning till vaniljvispen. Häll moussen i formen eller formarna. Ställ svalt i någon timme tills moussen stelnat. Håller sig flera dagar övertäckt. Blir också god fryst. Servera med rikligt med bär på eller bredvid.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…