Vaniljmuffins med marängtopp

Enkla och goda muffins.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 gram smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält matfett. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölk och matfett.
  3. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner det i smeten och rör om.
  4. Klicka ut smeten i formar strl medium till 3/4.
  5. Maräng:
  6. Vispa äggvitorna till hårtskum. Tillsätt socker och vaniljsocker lite i taget under vispningen tills massan är blank och styv.
  7. Klicka eller spritsa marängen på muffinsen, inte så mycker på varje.
  8. Grädda mitt i ugn i på 175 grader ca 25 minuter, tills dom fått fin färg.
  9. Känn med sticka. Är marängen på väg att bli mörk, ställ en plåt över.
  10. Vill man ha mera smak på själva muffinsen kan man stoppa i t ex en bit dummle, japp, after eight. Eller äppelbitar.

Kommentarer

Jag gjorde dessa som dessert vid ett kalas. Då lade jag i ett hallon och en klick vaniljcreme innan marängsmeten spritsades på.Så frös jag in dem för att sedan ta fram dem den dag kalaset skulle vara, då jag spritsade dem med vit chokladmousse och garnerade med en färsk jordgubbe på! Mycket uppskattat av gästerna!!
Men hur kan det vara vanlijmuffins om det inte är någon vanilj i muffinsdegen? Vaniljen har du lagt i marängerna. Borde de inte då blir "muffins med vaniljmaräng"?
Tråkigt att dom blev äggiga. Har bakat dessa flera gånger och tycker dom blir fluffiga som muffins ska. Gräddnings tiden kan variera beroende på ugn, men ca 25 min.
Receptet var lätt att följa. Jag fick grädda mina muffins 30 minuter innan provstickan var torr. Marängen började se mörk ut redan efter 10 minuter, så jag satte en plåt över - ett utmärkt tips av elira. Mina muffins blev ganska äggiga i konsistensen, inte luftiga som de flesta muffins, men smaken var OK.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…