Vaniljparfait med hjortronsylt

Liten nätt dessert efter en god middag!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 3 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Servering:
  • Hjortronsylt varm
  • Rån

Gör så här

  1. Klyv vaniljstången längs med och skrapa ur kornen inuti. Vispa ägggulor, vaniljkorn (de gör parfaiten läckert småprickig och talar om att den gjorts på äkta vanilj), florsocker och vaniljsocker luftigt.
  2. Vispa grädden och rör ner den i äggsmeten.
  3. Häll upp i portionsformar och låt stå i frysen 5 timmar före servering.
  4. Servera med varm hjortronsylt och gärna ett par rån.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr