Vaniljparfait med mockasås

Inget går upp mot en riktigt god, hemlagad parfait. Servera den med en fyllig mockasås och succén är given. Färska bär är också gott till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Vaniljparfait:
  • 4 äggulor
  • 2 dl florsocker
  • 1 - 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Mockasås:
  • 1 dl kakao
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 3/4 dl socker
  • 1/2 dl farin
  • 1 tsk frystorkat kaffepulver
  • 25 g smör eller margarin
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering:
  • Hackade nötter

Gör så här

  1. Sås: Vispa samman kakao, grädde, socker, farin och kaffepulver i en kastrull. Låt såsen koka några minuter på svag värme under omrörning. Vispa ned matfettet och smaksätt med vaniljsocker.
  2. Parfait: Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Blanda ned vaniljsockret. Vispa grädden tjock, vänd ned den i äggsmeten och frys smeten i minst 5 - 6 timmar.
  3. Låt parfaiten tina ca 30 minuter. Skeda upp den i portionsskålar eller i en större skål. Häll litet varm eller kall mockasås över och garnera med hackade nötter. Servera resten av såsen till.
  4. Färska bär eller någon frukt, t ex kiwi, papaya eller ananas, sätter pricken över i!

Kommentarer

Sssssssssmarrigt!!!!!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…