Vaniljrutor med bär

Skär rutor eller servera hel som tårta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 dl havregryn
  • 2 dl kokosflingor
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk sirap
  • 1 ägg
  • Garnering:
  • 1 gelatinblad
  • 2 påsar kokmarsán + ingredienser enl. förpackning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 liter bär (hallon, blåbär, jordgubbar)

Gör så här

  1. Smält smöret.
  2. Blanda havregryn med kokosflingor och vetemjöl med bakpulver.
  3. Häll allt i en bunke med socker, smör och sirap. Rör om till en smet.
  4. Till sist rörs ägget i.
  5. Täck en form, ca 24 x 34 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten, packa jämnt. Grädda kakan i 175º, ca 20 minuter.
  6. Låt svalna.
  7. Lägg gelatinbladet i kallt vatten minst 5 minuter.
  8. Tillred vaniljkrämen anligt anvisning på förpackningen,
  9. Ta upp gelatinbladet och rör ner i den heta krämen.
  10. Vispa grädden och rör ner i den avsvalnade krämen.
  11. Bred ut krämen i ett jämnt lager på kakan och ställ svalt att stelna.
  12. Skär rutor eller servera hel som tårta, garnera med bär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr