Vaniljrutor

Mjuka goda småkakor att njuta av i vårsolen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Mördeg:
  • 200 g smör eller margarin
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 äggula
  • Vaniljfyllning:
  • 2 ägg
  • 2 msk socker
  • 1 ½ msk potatismjöl
  • 4 dl kaffegrädde
  • 2 msk vaniljsocker
  • Garnering:
  • Florsocker

Gör så här

  1. Hacka snabbt samman ingredienserna till smördegen och låt den vila kallt i 30 minuter, gärna längre.
  2. Vaniljfyllningen:
  3. Mät upp alla ingredienser utom vaniljsocker i en kastrull. Sjud upp det under omrörning och dra från värmen när krämen tjocknat. Smaksätt med vaniljsocker och låt den kallna.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Dela den kalla mördegen i 2 jämnstora bitar.
  6. Kavla ut den ena till en platta lagom stor för att passa en smörad liten långpanna ca 23x23 cm.
  7. Lägg plattan i botten och bred på vaniljkrämen jämt.
  8. Kavla ut den andra lika stor och lägg över. Nagga lätt med en gaffel.
  9. Grädda nederst i ugnen i 25-30 minuter eller tills kakan fått en svagt gyllenbrun färg, låt kallna i formen.
  10. Vid servering, pudra över florsocker och skär upp i rutor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…