Vanliga svenska muffins med jordgubbar i

Efter att ha ätit en hel del cupcake-muffins, där man börjar med att blanda socker med matfettet, kände jag att det var dags för vanliga svenska muffins med en äggtoddy som grund - jag tycker de blir mycket saftigare och inte så kompakta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 100 g margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Jordgubbar

Gör så här

  1. * Sätt ugnen på 225°C och ställ ut 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform.
  2. * Vispa ägg och socker pösigt i en matberedare.
  3. * Smält margarinet och blanda med mjölken, häll ner i matberedaren och vispa runt.
  4. * Blanda bakpulvret med mjölet och häll ner i matberedaren. Kör försiktigt tills allt blandats.
  5. * Fyll smeten drygt till hälften i muffinsformarna och tryck ner 1-2 jordubbar i varje muffins.
  6. * Ställ in i ugnen och grädda i ca 10 minuter.

Kommentarer

Dom är i ugnen nu, det ser bra ut. Använde dock tranbär istället för jordgubbar men det funkar nog bra också. :)
Går det bra att använda frysta jordgubbar?
Använder alltid det här receptet när jag gör muffins. ♥ Perfekt.
ser gott och enkelt ut, ska göra dom idag! =)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…