Varm choklad från Karibien

Traditionell dryck från Karibien introducerad i England av Sir Hans Sloane efter en resa till Jamaica.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125g riven mörk choklad eller 2 msk kakaopulver
  • ½ liter gammaldags mjölk
  • 2 msk muscovadosocker
  • ½ äggula
  • ½ vaniljstång
  • ½ kanelstång eller ½-1 tsk malen kanel
  • En nypa riven muskotnöt
  • Eventuellt ½ dl rostade jordnötter eller mandlar

Gör så här

  1. Blanda kakaopulver (eller den rivna chokladen), muscovadosockret, äggulan och en liten del av mjölken i en skål.
  2. Dela vaniljstången och lägg den tillsammans med en nypa riven muskot och kanelstången (eller kanelpulvret) i en kastrull med resten av mjölken och värm upp.
  3. Häll i chokladblandningen från skålen i kastrullen och ta bort den från spisen och rör om omsorgsfullt tills den tjocknar en aning.
  4. Krossa eventuellt lite rostade jordnötter eller mandel i en mortel för att hälla över koppen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…