Varm chokladfondant i kopp

Ätes direkt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g rumstempererat smör
  • 1 dl strösocker
  • 200 g mörk choklad, 64-70%
  • 4 st ägg
  • 4 st äggulor
  • 1 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker i en bunke.
  2. Hacka och smält chokladen på låg effekt i mikron. Rör ner chokladen i smörvispet.
  3. Vispa upp ägg och äggulor i en separat bunke och blanda ner i chokladsmeten.
  4. Vänd i mjölet och fördela smeten i värmetåliga, väl smorda cappuccinokoppaar à ca. 1½ dl.
  5. Baka av på galler i nedre delen av ugnen i 8-10 min, kanten ska vara gräddad men mitten lös.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…