Varm kycklinglängd

En riktigt god bjudrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 plattor smördeg
  • ½ grillad kyckling
  • ½ gul lök
  • ½ grön paprika
  • 190 g skivade champinjoner i vatten (1 burk)
  • 2 msk matfett
  • 2 msk mjöl
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 1 ½ dl champinjonspad + vatten
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 1 stänk tabasco

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 gr.
  2. Tina smördegsplattorna i 10 min.
  3. Kavla ut dem till ytterligare 1/3.
  4. Vik upp kanterna 1 cm runt om.
  5. Häll av vätskan från champinjonerna (spara vätskan).
  6. Ansa och hacka lök och paprika.
  7. Fräs det i smör tillsammans med champinjonerna.
  8. Strö över mjöl.
  9. Lös upp buljongen i vätskan och späd med denna.
  10. Låt det koka ett par minuter.
  11. Tag bort skinn och ben från kycklingen.
  12. Skär köttet i tärningar.
  13. Blanda ner det i stuvningen.
  14. Vispa ihop ägg och grädde, tillsätt det till stuvningen, och låt den sedan inte koka mer.
  15. Smaka av med tabasco och ev. salt.
  16. Fördela stuvningen på smördegsbotten.
  17. Grädda i 250 grader i 15 min eller tills rätten fått fin färg.
  18. Ät och njut tillsamman med en god sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…