Varm potatissallad

En ljummen sallad med en jättegod dressing som passar bra till all slags kött.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g djupfrysta potatisklyftor
  • 2 stora morötter (200 g)
  • 2 palsternackor (200 g)
  • 2 paprikor, gul och röd
  • 2 rödlökar
  • 1/2 msk flingsalt
  • 100 g rucolasallad
  • 1/2 dl gräslök
  • Dressing
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk flytande honung
  • 1 äggula
  • 3/4 dl olivolja

Gör så här

  1. Sallad:Lägg potatisarna på en plåt. Skala och skär morötter och palsternackor i smala bitar. Skär paprikorna i bitar, skala och klyfta rödlökarna. Strö ut grönsakerna bland potatisen och ugnstek dem i 200 grader tills dem är mjuka och har fått en fin färg.
  2. Dressing: Blanda alla ingredienser utom oljan. Kör den med en stavmixer. Tillsätt oljan lite i taget medan stavmixern jobbar.
  3. Blanda de ugnsstekta grönsakerna med sköljd ruccola, gräslök och 1/3 av dressingen. Strö över salt.
  4. Resten av dressingen kan du servera till köttet.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…