Varm rödbetssallad och stekt kycklingfilé

GI

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfileér
  • Varm rödbetssallad:
  • Ca 6 färska rödbetor
  • 1 ask haricots verts ca 400 g
  • 1 rödlök
  • Ca 10 minitomater
  • 30 g babyspenat
  • 2-3 msk olivolja
  • 150 g fetaost
  • Salt
  • Peppar
  • Saft från 1 lime

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, ca 20 min. Låt svalna något. Skala och skär i mindre bitar.
  2. Koka haricots verts mjuka i lättsaltat vatten 4-5 minuter. Skär löken tunt och halveramtomaterna.
  3. Lägg de varma grönsakerna i en bunke och blanda med lök, babyspenat, tomater, olivolja och smulad fetaost. Smaka av med salt och peppar. Ringla till sist lite limesaft över salladen.
  4. Krydda kycklingfileérna och stek dem gyllenbruna på bägge sidor och efterstek i ugnen på 150 grader i ca 15 minuter. Servera salladen till.

Kommentarer

Vi tyckte mycket om rödbetssalladen. Eftersom vi inte var ute efter Gi-kost särskilt så kompletterade kycklingen med örtkryddor och grädde, och vi unnade oss en sked Avorioris per portion.

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr