Varma, kladdiga muffins

Någonting mitt emellan muffins och kladdkaka. Goda är de, särskilt med snabbgjord hallonglass. Tar bort bilden

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad (ca 70%)
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • HALLONGLASS
  • 250 g frysta hallon
  • 250 g kesella (10%)
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla 8 små metall- eller aluminiumformar
  2. (ca 6 cm i diameter).
  3. Smält choklad och smör på svag värme.
  4. Vispa ägg, äggula och florsocker fluffigt. Vänd ner chokladen i smeten.
  5. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao. Sikta ner lite i taget i äggsmeten. Vänd runt med slickepott.
  6. Häll smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen 5–6 min. Muffinsarna ska vara kladdiga i mitten, då är de som godast.
  7. Hallonglass: Mixa frysta hallon, kesella och honung till en jämn smet och servera till. Garnera gärna med några frysta hallon.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…