Vecchiarelle – Friterade honungsstänger

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3/4 dl skållad, skalad mandel
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 krm malen kryddnejlika
  • 25 g jäst
  • ljummet vatten
  • 1 3/4 dl florsocker
  • 1/4 - 1/2 dl flytande honung

Gör så här

  1. Finhacka mandeln och rosta den hastigt i torr stekpanna. Degen: Blanda vetemjöl, salt och kryddor i en skål och gör engrop i mitten. Rör ut jästen i 2 msk ljummet vatten och häll i gropen tillsammans med mandel och florsocker. Blanda alltsammans och arbeta in c:a 1 dl ljummet vatten, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Forma degen till en boll och låt jäsa under duk på varmt ställe i ca 1 tim.  till dubbel volym. Förvara i kylskåp tills den ska användas. Knåda degen väl på lätt mjölat bord och forma den sedan i små stänger, c:a 1 cm tjocka och 3?4cm långa. Värm oljan till 160°C. Fritera stängerna guldbruna i omgångar. Låt dem rinna av på hushållspapper och lägg dem på ett fat. Droppa över honung, servera omedelbart.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr