Vegansk morotskaka

Perfekt när man osäker på om fikagästerna är allergiska mot nåt eller följer en vegansk diet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 0,5 dl flytande margarin eller smält margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl finriven morot
  • 1 dl sojagrädde
  • Smaksätt med:
  • Citronsaft
  • Kardemumma
  • Vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält margarinet om du inte har nåt flytande.
  3. Blanda under tiden ihop mjöl, socker och bakpulver.
  4. Tillsätt morötterna, soyagrädden och margarinet, rör om tills allt blandats väl.
  5. Välj en eller flera smaksättare och smaka av smeten med dem - det blir bäst så, och vem vill inte smygsmaka på smeten =p?!
  6. Smöra och bröa en vanlig kakform.
  7. Tips! Byt ut brödsmulorna mot kokosfingor - det känns mycket fräschare!
  8. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min (kan variera en hel del beroende på ugn. Gör stickprov!)
  9. Ha en trevlig fikastund!
  10. P.S. Om inga veganer eller laktosintolleranta finns i sällskapet kan man blanda Philadelphiaost med vaniljsocker och breda på den svalnade kakan som topping.

Kommentarer

Jag har inte testat det själv (ännu) men som veganfrosting borde det funka att låta naturell soyghurt rinna av och bli stabbigare och sen blanda med vaniljsocker.
Tips :) för att den ska va vegansk så borde du skriva mjölkfritt margarin :)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…