Vegetarisk couscous

Couscous med smak av Afrika. OBS! grönsakerna kan byras ut så det passar säsongen: tex. potatis, sötpotatis, haricots verts eller paprika.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 msk olivolja
  • 2 små gula lökar, tunt skivade
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 1 kanelstång
  • 2 tjockt skivade morötter
  • 2 tjockt skivade palsternackor
  • 375 ml grönsaksbuljong
  • 315 g pumpa skivad i små tärningar
  • 250 g blomkål
  • 2 zucchini skuren i tunna skivor
  • 425 g kikärtor
  • 1 krm saffran
  • 2 mskt hackad färsk persilja
  • 310 ml (230 g) snabb couscous
  • 250 ml kokande vatten
  • 30 g smör

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stor gryta. Lägg i löken och fräs den mjuk. Tillsätt gurkmeja, chilipulver och ingefära och stek under omrörning 1 min.
  2. Lägg i kanelstången, morotsskivorna, och palsternackorna i grytan och häll buljongen över. Lägg på lock och koka upp. Sänk värmen och sjud tills grönsakerna är mjuka.
  3. Tillsätt pumpa, blomkål och zucchini och sjud i ytterligare 10 min. Rör ner kikärtorna, saffran och persilja och sjud utan lock i 5 min. Ta ut kanelstången.
  4. Lägg coucousgrynen i en skål och häll över kockande vatten. täck över och låt stå i 5 min. Häll på resten av oljan och smöret och rör om. Servera couscousen med grönsakerna ovanpå.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…