Vegetarisk curry

Den här curryn smakar - ingefära, vanilj, curry och kardemumma en riktigt annorlunda söndagsmiddag med andra ord.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ tsk kardemumma
  • 1 st kanelstång
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 cm ingefära
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 dl russin
  • 2 tsk currypasta
  • 0.25 st vaniljstång
  • 2 st morötter
  • ½ st blomkål
  • 4 st potatisar
  • 1 burk kikärtor
  • 3 st tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk chutney
  • 3 st salladslökar
  • 10 st sockerärtor
  • 1 st rödlök

Gör så här

  1. Stöt kardemumman i en mortel och riv ingefäran. Skala och finhacka schalottenlöken och vitlöken fint och lägg i en gryta tillsammans med en den hela vaniljstången, ingefäran och kardemumman. Låt allt svettas i lite olja i svag värme.
  2. Skiva morötterna och hacka tomaterna. Dela blomkålen i små buketter och skölj kikärtorna. Skala och skär potatisen i mindre bitar och lägg sedan ner alla de skurna grönsakerna och kikärtorna i grytan. Slå över vattnet och kokosmjölken.
  3. Klicka i chutneyn och currypastan och lägg i kanelstången och russinen. Låt allt puttra under lock tills potatisen är mjuk.
  4. Ta ur kanelstången och vaniljstången.
  5. Skär salladslöken i cirka 3 centimeter långa bitar, strimla sockerärtor, skär rödlöken i båtar och blanda till sist i dessa i pannan.
  6. De ska fortfarande vara lite krispiga vid servering. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera gärna med basmatiris eller ett gott lantbröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…